Німецький експерт: “Не факт, що Німеччина видасть Тимошенко Україні після курсу лікування”

 Німеччина може відмовити у видачі екс-прем’єра Юлії Тимошенко назад владі України після завершення курсу її лікування. Про це заявив політолог Еберт Вінфрід Шнайдер- Детерс.

За словами німецького експерта, пропонуючи лікування Юлії Тимошенко, у Берліні вважали, що на територію Німеччини колишній український прем’єр-міністр приїде вільною людиною.

«Після того, як Тимошенко буде вилікувана, Німеччина напевно не видасть її Україні, незважаючи на законопроект про зміни в кримінальному та кримінальному процесуальному кодексах, згідно з яким дозволяється виїзд тяжкохворих ув’язнених на лікування за кордон», – прокоментував ситуацію Шнайдер-Детерс.

Related Post

Крім цього німецький експерт заявив, що німецький уряд, швидше за все, не дасть письмові гарантії того, що Юлія Тимошенко політичною діяльністю в Німеччині займатися не буде.

«Дана ситуація може змусити Юлію Тимошенко звернутися до Німеччини з проханням про надання політичного притулку. Більше того, вона зможе його отримати в будь-якій європейській країні. А це нестиме дуже негативні наслідки для України», – зазначив Шнайдер-Детерс.

За матеріалами: obozrevatel.com

Leave a Comment