fbpx
Політика

Німецький експерт: “Не факт, що Німеччина видасть Тимошенко Україні після курсу лікування”

 Німеччина може відмовити у видачі екс-прем’єра Юлії Тимошенко назад владі України після завершення курсу її лікування. Про це заявив політолог Еберт Вінфрід Шнайдер- Детерс.

За словами німецького експерта, пропонуючи лікування Юлії Тимошенко, у Берліні вважали, що на територію Німеччини колишній український прем’єр-міністр приїде вільною людиною.

«Після того, як Тимошенко буде вилікувана, Німеччина напевно не видасть її Україні, незважаючи на законопроект про зміни в кримінальному та кримінальному процесуальному кодексах, згідно з яким дозволяється виїзд тяжкохворих ув’язнених на лікування за кордон», – прокоментував ситуацію Шнайдер-Детерс.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Крім цього німецький експерт заявив, що німецький уряд, швидше за все, не дасть письмові гарантії того, що Юлія Тимошенко політичною діяльністю в Німеччині займатися не буде.

«Дана ситуація може змусити Юлію Тимошенко звернутися до Німеччини з проханням про надання політичного притулку. Більше того, вона зможе його отримати в будь-якій європейській країні. А це нестиме дуже негативні наслідки для України», – зазначив Шнайдер-Детерс.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: