Михайло Саакашвілі помилує екс-міністра оборони Грузії Бачо Ахалая?

Нещодавно в Грузії відбулися президентські вибори, перемогу на яких здобув Георгій Маргвелашвілі. Повноваження нинішнього глави держави – Михайла Саакашвілі, закінчується 17 листопада і нинішній президент може прийняти ще ряд важливих для політичного життя країни рішень.

У грузинських ЗМІ пишуть про те, що Михайло Саакашвілі помилує колишнього міністра оборони Грузії Бачо Ахалая. Такий висновок був зроблений, виходячи із заяви, зробленої главою держави. Михайло Саакашаілі заявив наступне: «Я далекий від думки, що Бачо не допускав серйозних помилок. Не можна виключати і того, що, можливо, він порушив закон…». Президент, коментуючи розгляд справ проти колишнього міністра оборони, підкреслив, що «…після стількох розслідувань всі звинувачення, представлені прокуратурою суду, виявилися безпідставними, а справа про так званий тюремний бунт – просто ганебна, небезпечна і антидержавна».

При цьому Михайло Саакашвілі зазначив, що «…у разі наявності аргументованого вироку щодо двох інших справ я б не став і не зміг би захищати, відповідно, не помилував би його, що ж до вироку, винесеного під великим політичним тиском на підставі свідчень "злодіїв у законі", то тут справа не стільки в особистості самого Бачо Ахалая, а в історії, праві і справедливості».

«Мій обов’язок підписати акт помилування після цього ганебного діловодства та вироку», – резюмує глава держави.

Related Post

Інформація про те, що сім’я колишнього міністра оборони Грузії має намір звернутися до президента Михайла Саакашвілі з проханням про помилування Бачо Ахалая, з’явилася ще кілька днів тому. У грузинських ЗМІ пишуть про те, що таке звернення до глави держави може бути подано завтра.

Раніше адвокат Бачо Ахалая Георгій Оніані також заявив про те, що представники екс-міністра мають намір звернутися до глави держави з проханням про помилування.

За матеріалами: apsny.ge

Leave a Comment