fbpx
Спорт

Клуб Vancouver Canucks довічно закріпив за Павлом Буре номер 10

Клуб Національної хокейної ліги Vancouver Canucks навічно закріпив 10-й номер за російським нападником Павлом Буре, який раніше виступав за цей клуб. Урочиста церемонія підняття светра знаменитого хокеїста проходила перед початком матчу цієї канадської команди проти "Торонто" . Тепер ніхто з нинішніх і майбутніх гравців Vancouver Canucks не виступатиме під цим номером.

"Для мене це – велика честь. Двадцять два роки тому моя перша гра в НХЛ відбулася у Ванкувері. Я цього ніколи не забуду . Хочу подякувати всім моїм товаришам по команді. Без них я б не стояв зараз тут", – сказав з цього приводу 42-річний Буре.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Нагадаємо, росіянин Павло Буре за свою гру отримав від заокеанських уболівальників прізвисько "Російська ракета". У Ванкувер він приїхав у 1991 році і в першому ж сезоні був визнаний кращим новачком ліги.

За вісім років, граючи у складі ванкуверського клубу, Буре провів 428 матчів, в яких набрав 478 очок, а в 1994 році нападник разом з командою дійшов до фіналу Кубка Стенлі. У 2012 році Павло Буре став першим гравцем "Ванкувера", який був введений в Зал Слави НХЛ.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Клуб Vancouver Canucks довічно закріпив за Павлом Буре номер 10 (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: