З 10 листопада в Росії відновиться експорт цитрусових з Грузії

Урожай грузинських цитрусових після семирічної перерви знову почне надходити на прилавки російських магазинів, що налаштовує фермерів з цієї закавказької республіки на оптимістичний лад. Тим більше, що цього року вони мають намір зібрати близько 110 тисяч тонн мандаринів, апельсинів і лимонів, що вдвічі більше, ніж торік.

"Експорт цитрусових розпочнеться, імовірно, з 10 листопада", – розповів міністр сільського господарства Грузії Аджарії Заур Путкарадзе. За словами грузинського міністра, ціну на фрукти регулюватиме ринок, зокрема, вона залежатиме від того, який урожай отримано в Іспанії, Греції, Хорватії, Туреччині та інших країнах, що стали великими виробниками цитрусових і експортерів на російський ринок.

Нагадаємо, місяць тому Россільгоспнагляд зняв обмеження на постачання в Російську Федерацію грузинських фруктів і цитрусових. Крім цих продуктів, до Росії з Грузії вже поставляється мінеральна вода та вина.

Related Post

Все це стало можливим тільки після того, як більшість в грузинському парламенті на виборах отримала коаліція «Грузинська мрія» і пост прем’єр-міністра країни зайняв Бідзіна Іванішвілі.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment