Румунські фермери знову заблокували кордон

A truck en route to Romania passes a Romanian border sign at the Porubne-Siret border in Porubne, Ukraine, on Saturday, Dec. 17, 2022. The European Union is looking into the financing of 'Solidarity Lanes', the new logistical routes for Ukraine through Moldova, Poland, and Romania, in order to ease truck queues at borders that regularly exceeding thirty kilometers. Photographer: Andrei Pungovschi/Bloomberg

Фермери у Румунії у неділю знову заблокували рух вантажівок через пункт пропуску “Сірет” на кордоні з Україною. Про це повідомили в ДПСУ.

Близько 14:00 від представників прикордонної поліції Румунії українські прикордонники отримали інформацію про поновлення блокування румунськими фермерами та аграріями руху вантажних транспортних засобів у напрямку пункту пропуску “Сірет”, що розташований навпроти українського пункту пропуску “Порубне”.

Оформлення всіх видів транспортних засобів, а також пішоходів на виїзд з України, відбувається за встановленим порядком, уточнили в ДПСУ.

Напередодні у суботу подібне блокування руху на території Румунії тривало 6 годин.

Related Post

Увечері румунські фермери припинили свою блокаду.

Румунія стала однією з ключових країн для транзиту української продукції після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та блокади морських шляхів.

Її роль зросла після запроваджених ембарго на імпорт української сільгосппродукції кількома країнами Східної Європи, а також після початку блокади кількох пунктів пропуску на кордоні України з боку Польщі.

Leave a Comment