fbpx
Політика

Єгипетська влада обіцяє 14 листопада скасувати комендантську годину

Напередодні віце-прем’єр єгипетського уряду Хусам Іса повідомив, що влада країни не буде продовжувати режим надзвичайного стану, дія якого закінчується 14 листопада. Одночасно з цим, за словами віце-прем’єра, перестане діяти і комендантська година.

«Після 14 листопада в Єгипті будуть застосовуватися стандартні заходи безпеки», – сказав Хусам Іса.

Нагадаємо, режим надзвичайного стану і комендантська година були введені в Єгипті після того, як активізувалися заворушення, що влаштовуються прихильниками скинутого військовими президента. Після усунення від влади Мохаммеда Мурсі, в країні не вщухають заворушення ісламістів, проте, в даний час вони не такі запеклі і припинилися також масові напади «Братів- мусульман» на міліцію і урядові установи.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Зараз комендантська годину в Єгипті діє всього чотири години – з 01:00 до 05:00 за місцевим часом і лише по п’ятницях, коли ісламісти організовують протестні виступи, обмеження на пересування людей і транспорту набуває чинності з 19:00.

У суботу також стало відомо, що було знято з телеефіру найпопулярніше сатиричне шоу країни. Журналісти пов’язують це з тим, що в програмі звучали іронічні вислови на адресу тимчасової влади, офіційною причиною називається висміювання, а значить, образа державних символів країни.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Єгипетська влада обіцяє 14 листопада скасувати комендантську годину (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: