fbpx
Політика

У Москву на зустріч зі Сноуденом збираються швейцарські парламентарі

Депутати швейцарського парламенту заявили, що слідом за німецькими колегами мають намір відвідати Москву, щоб зустрітися з колишнім співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом і особисто від нього дізнатися подробиці роботи американських спецслужб під дипломатичним прикриттям в Женеві.

«Йдеться про те, щоб поїхати і отримати у Едварда Сноудена інформацію з перших рук про те, чим Агентство національної безпеки (АНБ) США займалося в Женеві, враховуючи, що він сам був його співробітником», – пояснив депутат Національної ради Швейцарії Карло Соммаруга, який представляє в парламенті країни Соціал-демократичну партію. ​​

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За словами політика, в делегацію збираються увійти і депутати з інших політичних партій Швейцарії, нарікаючи на те, що президент Конфедерації Уелі Маурер виявляє в цьому питанні зайву і недоречну пасивність. Члени делегації, стурбовані «недотриманням верховенства закону і прав громадян», хочуть отримати відповіді «як на технічні, так і на політичні питання».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, минулого тижня в Москву на зустріч зі Сноуденом приїжджав депутат німецького Бундестагу Ганс-Крістіан Штребель. У ході їх бесіди Сноуден погодився дати свідчення у справі про прослуховування американськими спецслужбами телефону канцлера ФРН Ангели Меркель.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: