fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Російські моряки надають допомогу порому, який спалахнув у водах Севастополя

Російський науково-дослідний вітрильник "Миколаїв", першим опинився поряд з палаючим біля Севастополя поромом і надав йому допомогу.

У суботу ввечері з’явилося повідомлення, що на борту порома "АNT 2", який йшов під прапором Молдови, сталося загоряння. Відомо, що на борту судна знаходиться 30 членів екіпажу і 68 пасажирів.

"Ми запропонували капітанові "ANT 2" почати евакуацію людей на вітрильник "Миколаїв", але вони заявили, що на борту є цінний вантаж і пасажири не хочуть залишати паром. Тоді ми з капітаном порома вирішили, що наш борт буде супроводжувати паром до найближчого порту, де вже стоять у готовності пожежні команди. Зараз ми прямуємо малим ходом в бухту Камишова. У разі погіршення ситуації наш вітрильник зможе взяти на борт декілька десятків людей, в першу чергу – поранених, жінок, дітей і старих", – повідомив капітан російського парусника. 

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За його словами, на поромі, що знаходиться в десяти милях від мису Херсонес, було видно сильне задимлення, а сигнал лиха був почутий усіма кораблями і суднами в акваторії узбережжя Севастополя. Вітрильник "Миколаїв" виявився першим на місці аварії і вийшов на переговори з капітаном порома.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Представник портової служби Севастополя підтвердив, що російський вітрильник супроводжує аварійний паром до найближчого порту, де його очікують пожежники. "Підстраховка аварійного судна в морі – це все одно, що порятунок ", – сказало джерело. Причини загоряння порома будуть встановлені на місці.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: