fbpx
Політика

Президент Південної Кореї: “Готова провести зустріч з Кім Чен Ином в будь-який час”

 Лідер Південної Кореї Пак Кин Хе в ході свого спілкування з журналістами заявила, що вона готова провести зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином. Також Пак Кин Хе зазначила, що дана зустріч відбудеться лише в тому випадку, якщо це буде сприяти встановленню мирної ситуації на Корейському півострові. Зазначимо, що дана заява була опублікована на сторінках французької газети Figaro.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

У своєму інтерв’ю президент Південної Кореї підкреслила, що вона готова зустрітися з Кім Чен Ином в будь-який час, проте дана зустріч повинна бути заснована тільки на щирості.

Південнокорейський лідер вкотре закликала владу КНДР прийняти рішення про відмову від ядерної програми. Пак Кин Хе підкреслила, що Пхеньян донині «живе ілюзією», що зможе відновити економіку і одночасно нарощувати військово-ядерний потенціал.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Відзначимо, що в рамках свого трехднедного візиту до Франції Пак Кин Хе проведе двосторонню зустріч з президентом країни Франсуа Олландом. За даними французьких ЗМІ, в ході зустрічі обговорюватимуться в основному економічні питання. Також південнокорейський лідер планує заручитися підтримкою французького лідера в питанні конфлікту на Корейському півострові.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: