fbpx
Право

Лікування засуджених за кордоном. У понеділок у ВР планують розглянути 3 законопроекти

Як відомо, народні депутати України розробили відразу кілька законопроектів, щодо можливості для засуджених лікуватися за кордоном. Дане питання актуальне в світлі ситуації навколо колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. На вирішенні питання з українським екс-прем’єром напередодні вільнюського саміту наполягає Європа, а прийняття закону, який дозволить засудженим лікуватися за кордоном, якраз і є одним з кроків на шляху вирішення питання з Юлією Тимошенко.

Повідомляється, що в понеділок, 4 листопада, комітет українського парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розгляне три проекти закону, щодо лікування засуджених поза межами України. Серед цих законопроектів і документ, запропонований до розгляду позафракційним народним депутатом Анжелікою Лабунською. Саме цей проект закону представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс і Александр Квасневський вважають найоптимальнішим з усіх наявних.

Крім законопроекту Анжеліки Лабунської планується розглянути документ Сергія Міщенка, а також проект закону, запропонований лідерами опозиції. Ці три законопроекти не єдині, щодо можливості лікування засуджених за кордоном. 1 листопада в українському парламенті був зареєстрований ще один проект закону з даного питання. Документ запропонував до розгляду позафракційний депутат Володимир Купчак.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: