fbpx
Політика

ПМУ Росії: Ситуація з пробками на кордоні з Україною стабілізувалася

Ситуація з великими пробками на російсько-українському кордоні, яка виникла в регіоні діяльності Південного митного управління (ПМУ), на даний момент стабілізувалася. Представники Південного митного управління заявляють, що зараз кількість вантажних автомобілів, які стоять у черзі на в’їзд до Росії, поступово скорочується.

Відзначимо, що вранці в неділю, 3 листопада, перед МАПП «Новошахтинськ» Ростовської митниці митного оформлення очікували 67 вантажних транспортних засобів. За минулу добу російськими митниками було оформлено 80 фур.

Представники Південного митного управління заявили, що сьогодні вдень перед МАПП «Весело-Вознесенка» Таганрозької митниці в черзі перебувало 123 вантажівки, оформлено за минулу добу – 83. Перед МАПП «Матвєєв Курган» Таганрозької митниці в черзі перебувало 45 вантажних автомобілів, оформлено за минулу добу – 11.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

На всіх інших пунктах пропуску, які знаходяться в регіоні діяльності ПМУ, немає скупчень автомобілів.

«У тих випадках, коли товари супроводжуються усіма необхідними документами, митний контроль автомобіля займає в середньому близько 20 хвилин. Автомобілі, які провозять вантажі під процедурою митного транзиту без визначених у митному законодавстві заходів забезпечення, пропускатися до Росії не будуть», – попередили в ПМУ.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Нагадаємо, що ускладнення митного оформлення транзитних вантажів з 28 жовтня 2013 року привело до появи на кордоні України та Росії (у Луганській і Донецькій) областях великих черг. Стало відомо, що в пробках на кордоні з Росією стояло понад 360 вантажних автомобілів.

У Митній службі Російської Федерації пообіцяли до понеділка, 4 листопада, ліквідувати всі затори на кордоні з Україною.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: