fbpx
Суспільство

Завершився X міжнародний військово-історичний фестиваль «Даєш Київ!»

 3 листопада в урочищі Ситняки Деснянського району міста Києва пройшла масова військово-історична реконструкція бойових дій з форсування водної перешкоди і захоплення плацдарму під час боїв за Київ у 1943 році. Якщо бути точнішими, то постановка оповідала про захоплення частинами Червоної армії річки Дніпро на одній з ділянок північніше від Києва у вересні-жовтні 1943 року. X міжнародний військово-історичний фестиваль «Даєш Київ!» Був приурочений 70-річчю визволення столиці України від фашистських загарбників.

Організаторами заходу виступили молодіжна громадська організація «Київський клуб "Червона Зірка"» спільно з Національним військово-історичним музеєм України. За словами організаторів, в дії взяли участь близько 1000 історичних клубів не тільки з України, а й Росії, Білорусі, Естонії, Литви, Латвії, Чехії, Болгарії, Ізраїлю, Німеччини, Франції, США та Польщі.

Читайте також:  У Карпатах чоловік впіймав двох гадюк (ВІДЕО)

Організатори розвіяли чутки про те, що учасниками реконструкції були спеціально для цих цілей переодягнені актори чи військові. За їх словами, дійовими особами стали виключно аматори, віддані своєму хобі.

За задумом організаторів, реконструкція дала глядачам можливість наочно побачити техніку форсування водної перешкоди із застосуванням кораблів річкового флоту, шлюпок і баркасів, підручних засобів, з наведенням понтонних мостів. Крім цього в заході була задіяна артилерія, велика кількість броне- та мототехніки, танків, мотоциклів, кавалерії і авіації.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Щорічна військова реконструкція, присвячена звільненню Києва, дала можливість всім присутнім стати частиною подій тих часів і своїми очима побачити, скільки було потрібно мужності і волі до перемоги солдатам Червоної армії і союзних сил, щоб пройти всі перешкоди, з якими їм довелося зіткнутися на шляху до перемоги.

Читайте також: