fbpx
Політика

The Guardian: «Масові стеження в Європі проходили під заступництвом Центру урядового зв’язку Великобританії»

 Британська газета The Guardian опублікувала статтю, в якій стверджує, що протягом останніх п’яти років Центр урядового зв’язку Великобританії допомагав розвідслужбам Франції, Німеччини, Іспанії та Швеції розвивати методи масового спостереження в Інтернеті і прослуховування телефонних переговорів.

 Видання при цьому посилається на дані, отримані від колишнього співробітника АНБ Едварда Сноудена. Як з’ясовується, Центр урядового зв’язку Великобританії має великий вплив на європейські урядові організації, що займаються телекомунікаціями.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Співробітники британських спецслужб допомагали своїм партнерам з ЄС розвивати і впроваджувати власні шпигунські програми, налагоджувати контакти з телекомунікаційними компаніями, обходячи при цьому національні закони про обмеження діяльності спецслужб.

 Раніше повідомлялося, що Лондон входить в закритий клуб, що носить назву Five Eyes і займається розвідувальними даними. Крім Великобританії, туди входять також англомовні Австралія, Канада, Нова Зеландія і США.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Своєю чергою, представники спецслужб США підтвердили, що більшу частину секретної інформації про політичних діячів європейських країн вони отримували від місцевих спецслужб, які й добували її, а потім ділилися з американцями.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: