fbpx
Економіка

Україна виконала завдання щодо зменшення закупівлі газу за контрактом з Росією, – Бойко

 Уряд України і компанія «Нафтогаз України» в цілому виконали завдання голови держави щодо «газового питання». Зокрема, мова йде про указ Віктора Януковича, в якому він зажадав істотного зменшення обсягів закупівлі природного газу за контрактом, укладеним в 2009 році екс – прем’єр – міністром Юлією Тимошенко. Про це повідомив віце – прем’єр – міністр України Юрій Бойко.

 «Загалом те завдання, яке ставив президент України, – максимально зменшити обсяги закупівель за контрактом, який був підписаний попереднім урядом Юлії Тимошенко і приніс багато горя вітчизняній економіці, в цілому це завдання компанія "Нафтогаз України" і український уряд виконали», – сказав Юрій Бойко.

 Віце – прем’єр підкреслив також, що в поточному році українська сторона купує у Росії лише 11 мільярдів кубометрів газу. Приміром, нагадав Юрій Бойко, три роки тому обсяги закупівель газу у Росії були на позначці в 40 мільярдів кубометрів.

 «Ми зменшили закупівлю за цим контрактом», – додав віце – прем’єр – міністр.

 Щодо інформації, яка з’явилася від російських колег, Юрій Бойко заявив, що в України справді є деякі проблеми з проплатою за закупленого газу. Зокрема, додав віце – прем’єр, такі проблеми є у підприємств житлово – комунальної сфери.

 «Нинішня заборгованість дуже велика, і ми дуже сподіваємося, що найближчим часом комунальники впораються з цією проблемою і зменшать її», – додав Юрій Бойко.

 Крім того, віце – прем’єр попередив російську сторону. За його словами, якщо в «Газпромі» продовжать формально ставитися до існуючих відносин з Україною щодо «газових питань», то офіційний Київ припинить страхувати Кремль у питаннях транзиту блакитного палива в країни Європи.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: