fbpx
Міжнародна економіка

У Нью-Йорку побудують гігантське колесо огляду

Влада Нью-Йорка оголосила, що в даний час подолані останні бюрократичні перешкоди і новому колесу огляду в Нью-Йорку – найбільшому в світі – дали "зелене світло". Неймовірний атракціон повинен з’явитися в місті «Великого яблука» до 2016 року.

Більшість жителів міста горді тим, що в їх місті з’явиться найбільше в світі колесо огляду, і припускають, що воно буде залучати близько чотирьох мільйонів туристів щороку. Новий атракціон висотою 192 метри буде мати 36 гондол, в яких зможуть розміститися 1440 осіб.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Автори проекту обіцяють глядачам 38-хвилинний тур, який подарує глядачам "неповторний вигляд" Манхеттена, Статуї Свободи і Нью-Йоркської гавані. Початок будівництва намічений на наступний рік, а вже до 2016 року всі роботи будуть завершені і атракціон стане до ладу. Передбачається, що всі витрати на зведення гігантського колеса складуть 320 мільйонів доларів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Проектуванням колеса займалася та компанія, яка зводила таке ж 135- метрове колесо в Лондоні. Розташовуватися нова визначна пам’ятка буде в північно-східному районі міста.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: