fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На “Марші проти ненависті” в Санкт-Петербурзі затримано трьох націоналістів

 У Санкт – Петербурзі під час проведення щорічної акції «Марш проти ненависті» були затримані троє націоналістів, які намагалися вступити в діалог з представниками нетрадиційної сексуальної орієнтації, які беруть участь у заході, і пояснити їм, що «їх народила жінка». Затриманих доставили до найближчого відділення поліції, інформації про складанні щодо них протоколів поки немає.

 Цього року «Марш проти ненависті» проходив під гаслом «Росія без погромів». Хода тривала близько години, за підрахунками журналістів, у ній взяли участь близько 150 осіб. Учасники заходу пройшли від Біржового проїзду до площі Сахарова і там провели мітинг. Виступаючі зі сцени зачитували sms – повідомлення, що надсилаються учасниками в ході акції. Також на мітингу виступив уповноважений з прав людини в Північній столиці Олександр Шишлов.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Цей марш, за словами організаторів, став своєрідною відповіддю на нещодавні погроми в московському районі Браїлів. Учасники акції закликали боротися проти дискримінації людей за якимись ознаками, в тому числі за національною і релігійною. Також на «Марші проти ненависті» проводився збір коштів для засуджених «з політичних мотивів».

 «Марш проти ненависті», який організовується коаліцією «Демократичний Петербург», – щорічна акція, що проводиться в Санкт – Петербурзі протягом десяти років. Вона приурочена до Дня народження правозахисника Миколи Гіренка, убитого в 2004 році. Гіренко виступав в якості експерта на судових процесах, що стосуються злочинів на грунті ненависті. Він був убитий у власній квартирі в Санкт – Петербурзі після дачі показань у справі проти ультранаціоналістичного руху «Російська національна єдність». Винними у вбивстві Гіренка визнані члени екстремістського угруповання скінхедів Mad Crowd.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

"Марш проти ненависті" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: