fbpx
Економіка

Мінсхідрозвитку Росії відмовився від покупки дорогих автомобілів

 Міністр з розвитку Далекого Сходу Олександр Галушка у своєму розпорядженні вирішив скасувати придбання дорогих автомобілів. Повідомляється, що кілька автомобілів вартістю більше 3 – х мільйонів рублів планувалося придбати «для потреб міністерства». Олександр Галушка вирішив замінити дорогі автомобілі на більш економічний варіант. Про це в суботу стало відомо від Оксани Бєляєвої, помічника міністра з розвитку Далекого Сходу.

 Зокрема, раніше міністерство Росії з розвитку Далекого Сходу оголосило про аукціон на поставку автомобіля марки Mercedes- Benz GL500 або еквівалента, вартість якого складе 5,5 мільйонів рублів. Зазначимо, що відповідну заявку відомство розмістило на порталі державних закупівель. Крім того, в міністерстві оголосили тендери на постачання 4 – х седанів марки KIA Quoris (комплектація Premium), а також 3 – х позашляховиків Toyota Land Cruiser Prado і 5-ти седанів Toyota Camry (комплектація Elegance Plus).

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 За наявними даними, на купівлю всіх вищевказаних машин з держбюджету планувалося направити близько 22 мільйонів рублів. У документах зазначалося, що позашляховик Mercedes – Benz GL500 і седани KIA Quoris повинні бути доставлені до Москви, а всі інші автомобілі – в Хабаровськ.

 Додамо, що електронні аукціони були призначені На 25 листопада 2013 року.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 «Коли в міністерстві готували цей конкурс, то виходили з того, що є представницькі функції, і необхідні автомобілі представницького класу. Коли ця інформація дійшла до міністра Галушки, то він скасував ці 4 автомобілі. Тобто, машини будуть певного класу, але це будуть Hyundai вартістю до 3 – х мільйонів рублів», – розповіла помічник міністра.

 Оксана Бєляєва уточнила також, що аукціон на купівлю автомобілів все одно відбудеться, проте помінялися деякі позиції.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: