fbpx
Політика

Німецькі журналісти розповіли про свої враження від зустрічі зі Сноуденом

Напередодні Георг Масколо колишній головний редактор німецького тижневика Spiegel розповів про зустріч з Едвардом Сноуденом, повідомивши, що той справив на нього враження дружньої і розслабленої людини і за його зовнішнім виглядом не можна сказати, що він знаходиться в складній ситуації.

«В його поведінці я не помітив того тиску, який на нього чиниться», – зазначив Гетц. За його словами Масколо, американець із задоволенням спостерігає за ефектом, який справляють його викриття, що стали причиною для дискусій по всьому світу. У той же час, Масколо нагадав, що «життя Сноудена тільки починається, а йому вже доводиться ламати голову над тим, в якій країні він зможе коли-небудь зупинитися на довгий час».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У бесіді з німецькими журналістами Сноуден розповів їм, що ні про що не шкодує і найважче йому вдається пережити «втрату справжніх і регулярних контактів з родиною і друзями».

Уповноважений уряду ФРН з прав людини Маркус Ленінг  зауважив, що німецька влада повинна забезпечити Сноудену «вільний проїзд» на той випадок, «якщо бундестаг або інші інстанції захочуть заслухати його покази». У той же час він зазначив, що екстрадиція американця в США «має бути виключена».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Німецькі журналісти розповіли про свої враження від зустрічі зі Сноуденом (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: