fbpx
Економіка

МНС контролює ситуацію в Якутії

 Голова МНС Володимир Пучков повідомив, що взяв під свій особистий контроль ситуацію в Якутії, де жителі деяких районів стали відчувати нестачу продуктів і пального. Вже кілька тижнів через те, що річки обміліли і частково замерзли, а зимові дороги ще не діють, туди не може добратися транспорт з промисловістю і запасами пального.

 Вантаж доставляється комерційними авіарейсами, що негайно позначилося на цінах – вони поповзли вгору і товарів на всіх не вистачає.

 Напередодні в російських ЗМІ повідомили, що місцеві жителі змушені на морозі простоювати в чергах по кілька годин, однак влада Якутії стверджує, що ніяких перебоїв з поставками провізії в республіку немає, і в магазини вчасно завозяться продукти, овочі та фрукти. Це ж підтверджують і жителі північних районів республіки, кажучи, що у них підвищення цін і ажіотажу немає.

 Тим часом у республіканському комітеті забезпечення повідомили, що деякий дефіцит запасів харчування був кілька днів у трьох районах республіки – Абійському, Аллайховському і Момському, проте днями літаками туди було доставлено сто тонн продуктів – картопля, овочі та фрукти. Останні доставлять машинами по зимових дорогах, які повинні відкритися в грудні.

МНС контролює ситуацію в Якутії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: