fbpx
Політика

«Майбутнє ЄС не виглядає перспективним», – Медведчук

 Будь-яка інтеграція припускає наявність загальних ідей і поглядів, а також культурну, ментальну і історичну основу, а не тільки будь-які економічні передумови. Про це повідомив Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

 За словами політика, в історії Європи були вже спроби «об’єднання». Зокрема, нагадав він, об’єднати Європу намагалися Наполеон і Гітлер. По суті, упевнений Віктор Медведчук, це можна вважати першими актами євроінтеграції, які базувалися на самому примітивному – знищенні та насильстві. Чим це закінчилося, підкреслив політик, всім і так добре відомо.

 «Європейський Союз вирішив піти іншим шляхом», – стверджує політик.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Зокрема, сучасні ідеологи з ЄС зайнялися руйнуванням духовних та історичних основ. Проте, впевнений Медведчук, обличчя нації багато в чому визначається віросповіданням. Саме тому зараз йде потужна атака з боку ідеологів «європейських цінностей», від який страждають християнські церкви.

 На питання про те, що чекає далі єврооб’єднання, Медведчук відповів: «Під виглядом свободи вибору можна дати зелене світло педофілії та інцесту. Однак до чого призведе така політика, що станеться, коли остаточно зруйнуються всі духовні основи держав?».

 Він нагадав, що зараз Євросоюз «тріщить по швах». Крім того, влада ЄС намагається «уніфікувати» світогляд своїх громадян відповідно до законів «свободи», «демократії» і «рівноправності». На його думку, такі спроби навряд чи закінчаться успіхом.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 «Так що майбутнє ЄС не виглядає перспективним», – упевнений Медведчук. За словами політика, зараз в України ще є вибір. «Можна зруйнувати традиції, перевернути світогляд з ніг на голову і стати частиною Європи. Або піти по іншому шляху. Згадати, що наша сила в єдності, що для євразійської інтеграції України не потрібно зневажати загальнолюдські цінності, не потрібно вибудовувати божевільну ідеологію і виявляти насильство», – підсумував Медведчук.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: