fbpx
Міжнародна економіка

Литва почала виконувати вимоги Росспоживнагляду

На сайті російського відомства повідомляється, що Литва почала виконувати вимоги російського Росспоживнагляду і передала затребувану відомством інформацію з питання якості литовської молочної продукції.

«Литовська сторона подякувала за компетентність, об’єктивність, рекомендації та зауваження, висловлені в ході візиту експертів Росспоживнагляду до Литовської Республіки», – повідомив Росспоживнагляд і додав, що цей факт свідчить про зацікавленість литовської сторони у конструктивному діалозі з питань, щодо забезпечення якості та безпеки молочної продукції. За словами російської сторони, це дозволяє з оптимізмом дивитися на зняття обмежень її поставок в Російську Федерацію.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

«Питання про поетапне відновлення постачань литовської молочної продукції на російський ринок буде розглядатися по мірі оцінки відповідності національних вимог до цієї продукції до законодавства Російської Федерації у сфері захисту прав споживачів і у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», – повідомляє Росспоживнагляд. Раніше відомство назвало умови повернення молочної продукції з Литви.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Нагадаємо, на початку жовтня Росспоживнагляд призупинив ввезення молочної продукції з Литви до Росії через невідповідність нормі за мікробіологічними, санітарно-хімічними та органолептичними показниками.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: