fbpx
Політика

ЗМІ: “Теракт в Пекіні був організований за 6,5 тисяч доларів”

 Теракт, який був здійснений на площі Тяньаньмень у Пекіні, був організований за 6,5 тисячі доларів. Про це стало відомо з матеріалу, наданого державним китайським телеканалом CCTV.

 За даними телеканалу, до теракту почали готуватися ще у вересні поточного року. Вже в середині жовтня в Пекін прибули вісім терористів, які привезли з собою тибетські ножі і близько 400 літрів бензину. Також повідомляється, що терористи зупинилися в одному зі столичних готелів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Нагадаємо, що 28 жовтня позашляховик з трьома терористами врізався в натовп туристів, які перебували на площі Тяньаньмень. В результаті зіткнення, позашляховик загорівся і вибухнув. Водій і пасажири позашляховика загинули. Теракт також забрав життя двох туристів. За даними місцевих правоохоронців, ще близько 40 осіб отримали різні травми.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Пізніше правоохоронці повідомили, що за підозрою до організації теракту в Пекіні вдалося затримати п’ять осіб. Вчора, 1 листопада, секретар комісії ЦК КПК Мен Цзяньчжу заявив, що теракт на площі Тяньаньмень був замовлений Ісламським рухом Східного Туркестану.

Теракт у Китаї (відео):

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: