fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Україні стартував місячник добровільної здачі зброї, – МВС

 В Україні стартував місячник добровільної здачі зброї. Даний захід триватиме аж до 30 листопада 2013 року. Про це повідомили представники МВС України.

 Як зазначили в МВС, якщо українці у вищевказані терміни добровільно здадуть до органів внутрішніх справ вогнепальну, мисливську, газову або холодну зброю, то вони зможуть після оформлення всіх відповідних документів зареєструвати дану зброю в особисту власність. Як запевнили міліціонери, українці зможуть використовувати цю зброю на законних підставах.

 «Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання зброї, вибухівки та боєприпасів – це злочин, за який українським законодавством передбачає кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя є не лише порушенням закону, але і причиною нещасних випадків, які цілком можуть трапитися з українськими громадянами або з їх неповнолітніми дітьми. Для виведення всіх вищевказаних матеріалів і предметів з незаконного обігу міністерство внутрішніх справ проводить місячник добровільної здачі зброї, вибухових матеріалів, боєприпасів та спеціальних засобів», – зазначили у відомстві.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Ті громадяни, які добровільно звернуться до міліціонерів для здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів, які зберігаються ними незаконно, будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

 «Якщо громадянин добровільно і в зазначений термін здав до ОВС мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, то надалі він отримає можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати дану зброю в особисту власність», – запевнили в МВС.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Правоохоронці нагадали, що пристрої українського виробництва для відстрілу патронів, які споряджені гумовими кулями несмертельної ді , реєструються у порядку, передбаченому за законодавством.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: