fbpx
Право

Вілла Лазаренка в США конфіскована

 Рішенням Федерального суду Північного округу штату Каліфорнія (США) вілла колишнього прем’єр – міністра України Павла Лазаренка конфіскована. Оголошуючи вердикт, суддя підкреслив, що кошти на придбання нерухомості Лазаренко нажив злочинним шляхом.

 Вілла з дев’ятьма спальнями загальною площею близько дев’яти тисяч квадратних метрів була придбана Павлом Лазаренком в серпні 1998 року за сім мільйонів доларів. Ця житлоплоща фігурувала в матеріалах порушеної у США проти Лазаренка справі про відмивання грошей. Екс – прем’єр – міністр України у 2006 році був засуджений до тюремного ув’язнення на термін більше восьми років, проте вже восени минулого року Павло Лазаренко вийшов на свободу.

 Зараз представники колишнього голови українського уряду клопочуть перед американською владою про право проживання на території Сполучених Штатів, оскільки на батьківщині Лазаренку загрожує кримінальне переслідування (він звинувачується в організації вбивства депутата Євгена Щербаня). В даний час екс – прем’єр – міністр України проживає у США в будинку своєї дружини.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: