fbpx
Здоров'я

20 млн українців ризикують захворіти грипом – експерт

В Україні на сьогоднішній день налічується близько 18-20 мільйонів осіб, які входять до групи «ризику захворюваності на грип». Про це під час інтерв’ю розповів Віктор Ляшко, голова київського обласного лабораторного центру СЕС України.

Віктор Ляшко повідомив, що зараз існує 2 групи «ризику захворюваності на грип» – медична та професійна. За його словами, загальна чисельність українських громадян у цих групах складає приблизно 18 мільйонів осіб.

«До професійної групи ризику захворюваності на грип належать всі працівники МВС України, сфери побутового обслуговування та соціально-культурної сфери, в яких високий рівень контакту з іншими людьми. Крім того, в Україні велика кількість просто працюючих людей. Плюс ще є група ризику за медичними показаннями – це люди похилого віку і діти, а також особи з хронічними захворюваннями, адже здоров’я в українського населення в цілому не дуже. Тому така цифра цілком реальна», – пояснив Віктор Ляшко.

Експерт зазначив, що всім особам із груп ризику захворюваності на грип необхідно щепитися проти грипу. Таким особам рекомендується робити щеплення в першу чергу, так як це допомагає попередити захворювання.

Раніше повідомлялося, що з 21 до 27 жовтня 178 тисяч українців захворіло на грип. Стало відомо, що за цей період було госпіталізовано 6 537 українців.

Експерти запевняли, що найкращий метод для профілактики грипу – це вакцинація.

Нагадаємо, що щеплення від грипу не тільки попереджають захворювання, а й запобігають виникненню різних ускладнень. Зокрема, грип може привести до пневмонії різної тяжкості, менінгіту, отиту, загострення хронічних хвороб. У найскладніших випадках від грипу можна навіть померти – щороку фіксується близько півмільйона смертей.

За матеріалами: УНН

Читайте також: