fbpx
Новини світу

У Придністров’ї тепер будуть піддавати прикордонному контролю молдавських поліцейських в Бендерах

Комітет держбезпеки Придністров’я зобов’язав усіх співробітників структурних підрозділів правоохоронних органів Молдови, що здійснюють переміщення по Зоні Безпеки, з 1 листопада проходити прикордонний контроль на митних пунктах пропуску ПМР.

У заяві відомства, що надійшла в "Інтерфакс" в п’ятницю, дані заходи пояснюються "складною оперативною обстановкою і випадками провокаційних дій в Зоні Безпеки з боку правоохоронних органів Молдавії".  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У заяві також говориться, що "у разі порушення режиму переміщення через державний кордон зазначена категорія співробітників Молдови буде видворена за межі ПМР і визнана особами, чиє подальше перебування на території ПМР вважається неможливим".

Як повідомлялося, в місті Бендери, розташованому на правому березі Дністра і яке Придністров’я вважає своїм містом, згідно з домовленостями, поряд з місцевою придністровською міліцією діє комісаріат поліції Молдови. Досі поліцейські, що несуть там службу, прикордонному контролю не піддавались.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: