Сноуден готовий дати свідчення Генпрокуратурі ФРН у справі про прослуховування Меркель

Як повідомив депутат бундестагу Ганс-Крістіан Штребель в ефірі німецької телекомпанії ARD, колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден готовий поспілкуватися з представниками Генпрокуратури ФРН або парламентської комісії для того, щоб дати їм показання у зв’язку з можливою прослушкою канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Штребель повідомив, що в четвер у Москві особисто зустрічався з Едвардом Сноуденом і безпосередньо запитав у того, чи готовий він бути допитаний як свідок генпрокуратурою ФРН або парламентським комітетом у зв’язку зі скандалом навколо електронного шпигунства американських спецслужб.

Розмова між ними проходила в умовах найсуворішої секретності і тривала близько трьох годин. Едвард Сноуден відразу ж висловив готовність допомогти німецькій стороні у справі розслідування діяльності АНБ на території Німеччини.

Related Post

«Він здоровий і бадьорий і справляє гарне враження, – поділився Штребель. – Сноуден ясно дав зрозуміти, що багато знає». Штребель розповів, що, швидше за все, німецькі слідчі для бесіди зі Сноуденом приїдуть до Москви.

Між тим, вже сьогодні стало відомо, що американська влада звернулася до ФРН з проханням про видачу свого екс-співробітника, якщо той опиниться на території ФРН. Однак, як відзначають спостерігачі, такий розвиток подій малоймовірний.

Сноуден готовий дати свідчення Генпрокуратурі ФРН у справі про прослуховування Меркель (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment