fbpx
Новини світу

П’ять ректорів російських вузів покарані за подорожчання проживання в гуртожитках

 Сьогодні, 1 листопада, в ефірі телеканалу «Росія 24» міністр освіти і науки Дмитро Ліванов повідомив, що ректори п’яти російських вузів понесли покарання за необгрунтоване підвищення плати за проживання в гуртожитках. Один ректор, за словами Ліванова, звільнений із займаної посади, ще четверо отримали догани. Їх укази щодо підвищення плати за гуртожитки скасовані.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Про те, ректори яких саме ВНЗ були покарані, міністр не розповів, проте раніше від представників міністерства освіти звучала різка критика на адресу керівництва Владивостоцького державного університету економіки і сервісу, Воронезького державного педагогічного університету, Московського архітектурного інституту, Московського інженерно – будівельного інституту та Московського державного текстильного університету імені Косигіна.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У гуртожитках, що належать вищепереліченим вузам, з початку навчального року була підвищена плата за проживання. Це стало можливо після того, як набув чинності новий закон про освіту, який скасовує обмеження вартості за проживання в гуртожитку.

За подорожчання гуртожитків покарали п’ятьох ректорів (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: