Опозиція готова підтримати законопроект Лабунської про лікування ув’язнених за кордоном

Опозиційні фракції "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" готові підтримати законопроект про лікування ув’язнених за кордоном, поданий на розгляд Верховної Ради позафракційним нардепом Анжелікою Лабунською. Про це в ході прес-конференції заявив журналістам лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Опозиція вимагає, щоб профільний комітет парламенту розглянув законопроект у понеділок і першим питанням проголосував у вівторок. Без будь-яких змін і правок. Будь-які поправки повинні бути узгоджені з європейською стороною", – підкреслив при цьому опозиціонер.

При цьому він додав, що в разі прийняття цього законопроекту, опозиція не наполягатиме на розгляді свого варіанту схожого проекту закону.

Related Post

Варто зазначити, що законопроект авторства Анжеліки Лабунської передбачає, що засуджені можуть виїхати на лікування за кордон у разі перебування до цього не менше 365 днів у стаціонарі і не одужавши при цьому. Для того, щоб виїхати за кордон, пенітенціарна служба має подати спеціальне подання, а суд, посилаючись на нього, прийняти відповідне рішення. Одночасно суд зобов’язується прийняти рішення про звільнення засудженого від покарання через хворобу.

За матеріалами: РБК-Україна

Leave a Comment