fbpx
Політика

Опозиція готова підтримати законопроект Лабунської про лікування ув’язнених за кордоном

Опозиційні фракції "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" готові підтримати законопроект про лікування ув’язнених за кордоном, поданий на розгляд Верховної Ради позафракційним нардепом Анжелікою Лабунською. Про це в ході прес-конференції заявив журналістам лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Опозиція вимагає, щоб профільний комітет парламенту розглянув законопроект у понеділок і першим питанням проголосував у вівторок. Без будь-яких змін і правок. Будь-які поправки повинні бути узгоджені з європейською стороною", – підкреслив при цьому опозиціонер.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому він додав, що в разі прийняття цього законопроекту, опозиція не наполягатиме на розгляді свого варіанту схожого проекту закону.

Варто зазначити, що законопроект авторства Анжеліки Лабунської передбачає, що засуджені можуть виїхати на лікування за кордон у разі перебування до цього не менше 365 днів у стаціонарі і не одужавши при цьому. Для того, щоб виїхати за кордон, пенітенціарна служба має подати спеціальне подання, а суд, посилаючись на нього, прийняти відповідне рішення. Одночасно суд зобов’язується прийняти рішення про звільнення засудженого від покарання через хворобу.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: