fbpx
Міжнародна економіка

Олімпійські інвестори вимагають реструктуризації кредитів

У листопаді глава російського уряду Дмитро Медведєв проведе нараду, на якій будуть розглядатися додаткові заходи підтримки інвесторів, які займалися будівництвом олімпійських об’єктів в Сочі.

Як повідомили на умовах анонімності відразу два федеральних чиновники, як виявилося, багато з інвесторів не зможуть вчасно повернути кредити Зовнішекономбанку і вимагають їх реструктуризації та податкових пільг.

Тим часом, прес-секретар Медведєва Наталія Тімакова відмовилася коментувати цю інформацію.

У свій час Зовнішекономбанк видав інвесторам олімпійських об’єктів кредити на загальну суму 241 млрд рублів. З них 165 млрд рублів були забезпечені гарантіями «Олімпстроя». У той же час, раніше інвестори не один раз усно і письмово зверталися в уряд з проханням про підтримку, стверджуючи, що багато проектів, через додаткові вимоги до них держави, збиткові і обслуговувати кредити вони не в змозі.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За словами експертів, гарантійний фонд «Олімпстроя» не перевищує 30 млрд рублів, і в разі дефолту інвесторів збитки Зовнішекономбанку доведеться покривати з коштів федерального бюджету. Джерело в уряді  стверджує, що поки немає можливості оцінити витрати бюджету, однак, за розрахунками, вони не перевищать 135 млрд рублів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

У той же час, багато кредитів забезпечені ліквідними активами, так зокрема, Володимир Потанін заклав під кредит на «Розу Хутір» свою компанію «Профестейт».

Відомо, що гасити кредити належить вже після ігор, виняток зроблено лише для компанії ТОВ «Порт Сочі Імеретинський», який узяв кредит на 3,8 млрд рублів.

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: