fbpx
Новини світу

Діяльність розвідслужб США зайшла занадто далеко – Джон Керрі

 Діяльність американських розвідслужб при зборі інформації про інші країни зайшла занадто далеко. Таку думку висловив нинішній держсекретар США Джон Керрі.

«У деяких випадках, я погоджуся, в деяких своїх діях вони (розвідслужби – ред.) зайшли занадто далеко», – заявив він під час відеоконференції зі своїм британським колегою Вільямом Хейгом.

Держсекретар висловив надію, що подібне більше не повториться. Однак, на його думку, діяльність американських розвідслужб виправдана необхідністю протидіяти тероризму.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Керрі запевнив, що нікому з невинних людей не було завдано шкоди. Також він заявив, що Барак Обама має намір переглянути практику розвідслужб, щоб у майбутньому ніхто не виявився ошуканим.

Нагадаємо, держдепартамент США вже визнав, що секретна інформація, отримана ЗМІ від Едварда Сноудена, негативно вплинула на відносини з країнами-партнерами.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

«Не секрет, що розкриття протягом останніх двох місяців секретної інформації призвело до критики діяльності наших розвідслужб з боку багатьох з наших союзників», – заявила Джен Псакі, представник держдепу.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: