На кордоні України і Росії знову скупчилися близько 400 вантажівок

Через зміни заходів щодо забезпечення транзиту відразу біля трьох пропускних пунктів на українсько-російському кордоні в Ростовській області утворилися затори із довгомірних вантажівок, які знаходяться там вже дві доби. Зокрема, на українській стороні перед пунктом "Новошахтинськ" знаходяться 122 автомобілі, ще 199 стоять перед пунктом "Весело–Вознесенка" і 62 вантажівки – перед пунктом "Матвєєв курган".

Напередодні зранку біля пунктів пропуску в очікуванні пропуску знаходилися близько 400 вантажівок, для яких за минулу добу були оформлені дозволи на в’їзд до Росії тільки для 155 автомобілів, повідомили в Південному митному управлінні.

Багато перевізників виявилися не готові до нововведень, незважаючи на те, що вони були попереджені про них заздалегідь. Як пояснив представник ФМС, Росія оголосила, що відтепер митники не братимуть книжки міжнародних дорожніх перевезень в якості єдиного способу забезпечення дотримання митного транзиту.

Related Post

Самі книжки ніхто не відміняв, однак тепер до них потрібні додаткові заходи забезпечення, в якості яких можуть виступати порука, грошова застава, банківська гарантія, застава майна або попереднє декларування.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment