fbpx
Право

Експерт: в Україні немає уніфікованої програми для автоматичної оцінки нерухомого майна

 На сьогодні законодавчо не прописано використання єдиної спеціалізованої програми для податкової оцінки нерухомості. Про це в ході прес – конференції повідомив голова Правління ВГО "Асоціація спеціалістів банківської оцінки України" Сергій Фролов, передає кореспондент УНН.

 "Якоїсь програми, яка була б обов’язковою для всіх оцінювачів, які працюють в оподаткуванні, на сьогодні не існує", – пояснив С. Фролов. За словами експерта, на ринку представлені три-чотири популярні програми для оцінки майна. Крім того, кожна компанія, яка займається оцінкою, може розробляти власне програмне забезпечення для оцінки майна.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Спеціалізоване програмне забезпечення не зможе замінити фахівця – оцінювача, підкреслив С. Фролов. "Програма буде концентрувати пропозиції ринку та інші дані.  Друге, що вона робить – виконує чорнову роботу оцінювача: систематизує пропозиції (з нерухомості) і пропонує оцінювачу "вичавлювання" з ринкових баз даних", – пояснив С. Фролов.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, згідно з новими правилами оцінки нерухомого майна для оподаткування, оцінка буде робитися за допомогою спеціального програмного забезпечення. Комп’ютерна програма буде робити оцінку на основі даних власника майна, спираючись на ринкові ціни подібних об’єктів.

 Джерело: УНН

Читайте також: