fbpx
Політика

ЦВК України сподівається оголосити результати виборів до нового року

Голова ЦВК України Михайло Охендовський висловив надію, що результати повторних виборів на 5-ти «проблемних округах» встановлять до нового року. Про це глава ЦВК України повідомив на зустрічі з представником місії ЄС Яном Томбінським і послом США в Україні Джеффрі Пайеттом.

«Ми не прогнозуємо ніяких серйозних проблем під час підготовки проведення майбутніх виборів. Зробимо все, щоб зробити неможливими прикрі випадки, що мали місце під час виборів у жовтні 2012 року», – розповів Михайло Охендовський.

Для того, щоб українці отримали адекватне «депутатське представництво» в цих округах у Верховній Раді, Центрвиборчком задіє всі засоби та ресурси правового реагування.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Сподіваюся, ніщо не завадить ЦВК оголосити результати цих виборів ще до нового року, як це передбачено в законі», – додав Михайло Охендовський.

Крім того, голова ЦВК України запевнив своїх співрозмовників у твердому намірі виборчкому провести прийдешні вибори згідно з міжнародними виборчими стандартами та українському законодавству.

Після цього керівники дипмісій ЄС і США висловили свою стурбованість щодо практики участі у виборчому процесі кандидатів у народні депутати з так званих «технічних партій». Михайло Охендовський запевнив, що даний фактор викликає критику з боку різних політичних сил. На його думку, такі кандидати дійсно створюють «деякі проблеми» під час застосування закону про вибори народних депутатів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Під час виборчих процесів, так і за їх рамками ЦВК рівно ставиться до всіх політичних партій, скільки б членів вони налічували», – підсумував Михайло Охендовський.

Нагадаємо, що повторні вибори народних депутатів України були призначені на 15 листопада 2013 року.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: