fbpx
Право

У Росії до кінця року приймуть закон про військову поліцію

Начальник Головного управління військової поліції Міністерства оборони Російської Федерації полковник Ігор Сидоркевич повідомив, що Федеральний закон про військову поліцію буде прийнятий до кінця року.

"Військова поліція існує і вона регламентується наказами міністра оборони, але найближчим часом, я думаю, до нового року буде прийнятий федеральний закон, де розширяться повноваження військової поліції, де ми будемо мати право проводити дізнання у формі невідкладних слідчих дій. Будемо серйозним органом, який буде здатний впливати на правопорядок і стан боєготовності збройних сил", – сказав Сидоркевич.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Сидоркевич зазначив, що закон цей необхідний, і в ньому прописані функції військової поліції, це буде повноцінна структура, а не окремі патрулі або військові бригади. Крім інших поставлених завдань, військова поліція буде займатися і розшуком тих, хто ухиляється від військової служби.

Він також розповів, що за планами військова поліція буде комплектуватися з контрактників. "Нам би хотілося, щоб це були контрактники або офіцери з вищою юридичною освітою", – додав Сидоркевич.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: