fbpx
Суспільство

У Києві відбудеться військово-історичне шоу з реконструкцією епізоду бою з форсування Дніпра

 Молодіжна громадська організація "Київський клуб "Червона Зірка" спільно з "Національним військово – історичним музеєм України" проведе X Міжнародний військово – історичний фестиваль "Даєш Київ!". 3 листопада на честь 70 – річчя визволення столиці України від фашистських загарбників відбудеться захід з реконструкцією епізоду бою з форсування водної перешкоди і подальшого захоплення і розширення плацдарму, повідомили УНН в управлінні інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації КМДА.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

 Основою для проведення військово – історичної реконструкції стало форсування частинами Червоної Армії річки Дніпро на одній з ділянок північніше від Києва у вересні – жовтні 1943 року.

 Місцем проведення фестивалю "Даєш Київ!" обрано урочище Ситняки у Деснянському районі (поряд з житловим масивом Троєщина).

 У реконструкції візьмуть участь більше 1 тисячі учасників військово – історичних клубів з України, Білорусі, Естонії, Литви, Латвії, Чехії, Болгарії, Ізраїлю, Німеччини, Франції, США , Польщі та Росії. Під час реконструкції бою буде наочно продемонстрована техніка форсування водної перешкоди із застосуванням кораблів річкового флоту, шлюпок і баркасів, підручних засобів, наведенням понтонних мостів.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті дрогобичанина Івана Шукліна

 Крім того, у заході буде задіяна артилерія, велика кількість броне – та мототехніки, танків, мотоциклів, кавалерії і авіації.

 Джерело: УНН

Читайте також: