fbpx
Економіка

Президент спростив отримання державної допомоги при народженні дитини

Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 644- VII "Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини". Про це УНН повідомили у прес -службі Президента.

Нагадаємо, 10 жовтня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення доповнень до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини" з урахуванням пропозицій президента України.

Народні депутати підтримали пропозицію президента України змінити назву закону, виклавши його в такій редакції: "Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини".

Також підтримали пропозицію глави держави, згідно з якою орган праці та соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким проживає дитина, або за місцем народження дитини після звернення одного з батьків (опікуна) за призначенням допомоги при народженні дитини направляє центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб, дані для реєстрації місця проживання дитини, що заззначила особа, яка звертається за допомогою.

Підтримали також пропозицію, згідно з якою законом встановлюється, що реєстрація місця проживання новонародженої дитини здійснюється також на підставі спрямованих органами соціального захисту населення даних, які зазначив законний представник, з яким проживає дитина, у заяві про призначення допомоги при народженні дитини.

Відповідний законопроект був зареєстрований під № 2313 18 лютого поточного року.

Джерело: УНН

Читайте також: