fbpx
Суспільство

Київські фонтани припинили роботу

З сьогоднішнього дня закінчився сезон роботи центральних столичних фонтанів. Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальник дільниці з обслуговування фонтанів ПАТ "АК "Київводоканал" Валентина Пономарьова, передає кореспондент УНН.

За її словами, центральні київські фонтани припинили роботу у четвер ввечері 31 жовтня.

В. Пономарьова також повідомила, що наступного року планується оновлення обладнання київських фонтанів – купівля нових насосів і форсунок.

Вона також зазначила, що протягом зими "Київводоканал" займатиметься прочищенням фонтанів.

Читайте також:  Розшук. В місті Кагарлик пропав хлопчик

"Всю зиму ми будемо прочищати все це і ремонтувати… Кожну форсунку треба привести в порядок – розкрутити, прочистити в середині, причому прочистити миючим засобом, адже просто водою вона вже не очищається. Адже за сезон утворюється дуже великий накип від води і багато зелені", – зазначила В. Пономарьова.

Також вона повідомила, що в сезон роботи фонтанів щопонеділка проводиться санітарний день, протягом якого проводяться роботи з чищення фонтанів.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

"Коли в неділю о 23:00 фонтани закінчили свою роботу, ми починаємо готувати фонтани на чищення: зливається вода із системи і в понеділок вранці їх починають мити і прочищати", – зазначила вона.

В. Пономарьова також зазначила, що за тиждень у фонтани потрапляє дуже багато сміття і бруду, тому кожен понеділок і проводиться робота з очищення фонтанів.

Джерело: УНН

Читайте також: