fbpx
Театр

Актор “Зоряних воєн” вийде на театральну сцену

 Шотландський актор Юен Макгрегор, відомий глядачам по роботі в таких фільмах, як «На голці», «Мулен Руж» і «Зоряні війни», дебютує на Бродвеї. Вперше на театральну сцену він вийде у виставі за п’єсою Тома Стоппарда «Відбитки, або Істинне» у постановці Сема Голда.

 До Евана Макгрегора головну роль у цій постановці грали актори Роджер Ріс, Джеремі Айронс і Стівен Діллейн. Джеремі Айронс і Стівен Діллейн навіть отримали за цю роботу премію «Тоні» (Айронс в 1984 році, а Діллейн у 2000 році).

 П’єса «Відбитки, або Істинне» була написана тридцять років тому і з тих пір вважається однією з кращих в кар’єрі драматурга Тома Стоппарда. У 1991 і в 2002 рр.. цю п’єсу ставили на російських сценах. Сюжет твору почасти автобіографічний: головний герой іде від дружини до іншої жінки і пише п’єси про любов.

 Юен Макгрегор, який до цього працював тільки в кінематографі, не раз заявляв про свою любов до театру. На його думку, утримати публіку протягом декількох годин, не вдаючись до використання спецефектів і не маючи можливості « відзняти другий дубль», під силу далеко не кожному.

"Відбитки, чи Истинне" у постановці Галини Дубовик (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: