fbpx
Політика

Німецький політик: “Сноуден хоче приїхати до Німеччини і дати свідчення”

 Едвард Сноуден був би не проти висловитися перед американським конгресом по суті звинувачень, які в останні місяці посипалися на спецслужби. Про це сьогодні, 1 листопада, заявив німецький депутат Ганс – Крістіан Штребель, який днями провів зустріч із збіглим співробітником ЦРУ в Москві.

 Бесіда німецького політика зі Сноуденом торкнулася теми обговорення умов, на яких американець зможе дати свідчення в рамках розслідування діяльності спецслужб США в Німеччині. Нагадаємо, що нещодавно Сноуден надав матеріали, які вказали на те, що американські спецслужби вели прослуховування телефону канцлера Ангели Меркель. Колишній співробітник спецслужби погодився приїхати до Німеччини тільки тоді, коли у нього з’явиться для цього юридична можливість.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 На сьогоднішній прес – конференції Штребель зазначив, що Сноуден хоче донести свою думку до «громадськості, до уряду і парламенту Німеччини». Однак, за словами німецького політика, в першу чергу він хотів би донести її «до американського уряду, до конгресу США».

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: