fbpx
Політика

У ЄС спростували наявність шпигунських пристроїв в російських подарунках делегатам G20

Західні ЗМІ повідомляють, що фахівцями служби безпеки Євросоюзу були перевірені всі флеш-накопичувачі, подаровані делегатам саміту G20, який проходив у вересні в Санкт-Петербурзі. Як стало відомо, ніякого шпигунського устаткування там не було знайдено.

«Аналіз технічного та програмного забезпечення не виявив проблем в області безпеки», – сказав представник ЄС Фредерік Венсан кореспондентові видання Associated Press, додавши при цьому, що перевірка триває.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Раніше італійська газета Corriera della Sera написала, що голова Європейської ради Херман ван Ромпей, повернувшись з саміту, нібито занепокоївся і передав подарунки – флешки та зарядні пристрої до телефонів – які були вручені в Санкт-Петербурзі на форумі, до рук представників спецслужб для ретельної перевірки.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Corriera della Sera підкреслила, що бельгійські спецслужби передали подарунки німецькій розвідці, яка нібито провела перевірку, і результати виявилися позитивними.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи ці повідомлення, назвав їх спробою переключити увагу з проблем між ЄС і США на ефемерні і неіснуючі.

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: