fbpx
Міжнародна економіка

У Росію поставлена перша партія грузинських фруктів

На ринок Російської Федерації вперше після семирічної перерви почалися поставки грузинських яблук. Про це повідомив журналістам керівник департаменту зі зв’язків з громадськістю національного агентства продовольства Мінсільгоспу Грузії Гіга Курдованідзе.

"Перші дві партії яблук вже перетнули кордон: одна з них направляється до Москви, друга – в Сибір", – сказав Курдованідзе і додав, що далі очікуються поетапні поставки на російський ринок груш, айви, королька, фундука. Курдованідзе уточнив, що обсяги постачань будуть визначатися попитом: "Коли, що і скільки буде вивезено, вирішує сам бізнес".

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Представник Мінсільгоспу Грузії також повідомив, що в даний час ведуться переговори про укладення поставок на ринок Росії грузинських мандаринів і цитрусових, масовий збір урожаю яких почнеться в першій половині листопада.

У Грузії очікують приїзд делегації фахівців Россільгоспнагляду, яка повинна проінспектувати процес виробництва хурми, зелені та іншої продукції рослинництва з високим фітосанітарним ризиком. Друга група російських фахівців прибуде перевіряти грузинські форелеві господарства, оскільки в Росії існує на рибу великий попит.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: