fbpx
Економіка

Козак: «Росія повністю виконала зобов’язання щодо збереження навколишнього середовища в Сочі»

Віце-прем’єр російського уряду Дмитро Козак, виступаючи на відкритті в Сочі X конференції по спорту та навколишньому середовищу, сказав, що при підготовці до проведення Олімпійських ігор 2014 року та будівництві спортивних об’єктів Росія виконала всі взяті на себе зобов’язання щодо збереження навколишнього середовища.

"Сьогодні, коли масштабний проект наближається до свого практичного завершення, можна з упевненістю сказати, що Росія зобов’язання виконала в повному обсязі", – заявив віце-прем’єр.

Серед вже виконаних заходів, які повинні компенсувати негативний вплив на природу Сочі, Козак назвав розширення площі Сочинського національного парку, компенсацію вуглеводневого сліду, залишеного будівельниками об’єктів, висадку нових рослин.

Він також з особливою гордістю нагадав про успішну реалізацію програми відновлення на Кавказі популяції пантери плямистої персидської. "Настільки грандіозне будівництво передбачало значне антропогенне навантаження на екологічну систему регіону. Наше завдання було мінімізувати вплив олімпійського будівництва на унікальну природу Сочі", – сказав Дмитро Козак, додавши, що владі це вдалося зробити.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: