Україна приєднається до п’яти угодам Митного союзу?

Україна незабаром може приєднатися до п’яти міжнародних угод Митного союзу. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів України під час чергового засідання в середу, 30 жовтня.

Стало відомо, що на вчорашньому засіданні Кабінету міністрів розглядалося 4 документи – про порядок застосування антидемпінгових, компенсаційних і спеціальних захисних заходів під час перехідного періоду (від 19.11.2010), а також про ветеринарно-санітарні та санітарні заходи і карантин рослин (всі 3 документи від 11.12.2009).

В угоді про антидемпінгові, компенсаційні і спеціальні захисні заходи визначається порядок застосування діючих заходів щодо захисту внутрішнього ринку країн-учасниць Митного союзу. Три інших угоди були розроблені для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя в державах-членах Митного союзу і охорони митної території від ввезення і розповсюдження масових та інфекційних хвороб серед населення. Також ці угоди «захищають» країни МС від карантинних шкідливих організмів та продукції, яка не відповідає фітосанітарним карантинним вимогам Митного союзу.

Related Post

«Щодо протоколу, то в цьому документі визначаються повноваження органу, що проводить розслідування, які передують введенню антидемпінгових, компенсаційних і спеціальних захисних заходів щодо третіх країн», – пояснив Анатолій Максюта, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Мета цього протоколу – забезпечити орган, який проводить розслідування, інформацією, де будуть міститися конфіденційні дані від органів державної влади, інших органів з країн Митного союзу. МЗС України має нотифікувати Євразійську економічну комісію про можливість приєднання країни до цих угод.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Leave a Comment