fbpx
Економіка

Україна приєднається до п’яти угодам Митного союзу?

Україна незабаром може приєднатися до п’яти міжнародних угод Митного союзу. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів України під час чергового засідання в середу, 30 жовтня.

Стало відомо, що на вчорашньому засіданні Кабінету міністрів розглядалося 4 документи – про порядок застосування антидемпінгових, компенсаційних і спеціальних захисних заходів під час перехідного періоду (від 19.11.2010), а також про ветеринарно-санітарні та санітарні заходи і карантин рослин (всі 3 документи від 11.12.2009).

В угоді про антидемпінгові, компенсаційні і спеціальні захисні заходи визначається порядок застосування діючих заходів щодо захисту внутрішнього ринку країн-учасниць Митного союзу. Три інших угоди були розроблені для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя в державах-членах Митного союзу і охорони митної території від ввезення і розповсюдження масових та інфекційних хвороб серед населення. Також ці угоди «захищають» країни МС від карантинних шкідливих організмів та продукції, яка не відповідає фітосанітарним карантинним вимогам Митного союзу.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Щодо протоколу, то в цьому документі визначаються повноваження органу, що проводить розслідування, які передують введенню антидемпінгових, компенсаційних і спеціальних захисних заходів щодо третіх країн», – пояснив Анатолій Максюта, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Мета цього протоколу – забезпечити орган, який проводить розслідування, інформацією, де будуть міститися конфіденційні дані від органів державної влади, інших органів з країн Митного союзу. МЗС України має нотифікувати Євразійську економічну комісію про можливість приєднання країни до цих угод.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: