fbpx
Економіка

Переможець оголошеного Міністерством охорони тендеру повинен доставити 1,4 тис. “швидких” до квітня 2014р – міністр

 Машини "швидкої допомоги", які Міністерство охорони здоров’я України закупить за підсумками оголошеного тендеру, будуть поставлені до квітня 2014 року, повідомила голова міністерства Раїса Богатирьова.

 "Думаю, що переломним у питанні по машинах "швидкої допомоги" буде 2014 рік. До квітня місяця, можливо, квітень, будуть поставлені машини, які ми хочемо закупити", – сказала вона журналістам у Києві в четвер.

 Серед обов’язкових вимог до машин "швидкої допомоги" Р.Богатирьова виділила відповідність затвердженому ГОСТу. "Сучасна машина для екстреної медичної допомоги, за вимогами нашого тендеру, повинна бути обладнана сучасним європейським зразковим обладнанням, відповідним оснащенням для транспортування і шасі повинно відповідати нашим дорогам", – сказала вона.

 За словами міністра, всі пропозиції учасників тендера в даний час проходять експертизу. "Ми підключили всі експертизи, які є в державі. (…) Щоб ми були озброєні усіма матеріалами для прийняття професійного рішення", – зазначила Р.Богатирьова.

 "Якщо машина ("швидка" – ІФ) буде працювати для надання екстреної допомоги. У цій машині все буде дуже добре, сучасно – все буде в порядку, то й за 10 тис. грн ми не будемо думати про те, що можна замінити, щоб знизити ціну, але ризикувати життям і здоров’ям", – пояснила міністр.

 Вона нагадала, що 28 жовтня пройшла процедура розкриття тендерних пропозицій щодо закупівлі 1,412 тис. машин швидкої медичної допомоги типів А , В, С. Як зазначила Р.Богатирьова, з державного бюджету виділено на ці цілі 922 млн грн.

 Як повідомлялося, комітет з конкурсних торгів МОЗ у понеділок розкрив тендерні пропозиції компаній на закупівлю 1,412 тис. автомобілів екстреної медичної допомоги. Тендерні пропозиції подали шість українських і дві закордонні компанії. Комітет з конкурсних торгів протягом 20 днів вивчатиме тендерні пропозиції учасників торгів.

 Раніше МОЗ оголосив тендер на закупівлю 206 автомобілів екстреної меддопомоги типу "А", 1,063 тис. – типу "В" і 143 – типу "С".

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: