fbpx
Суспільство

Мацуєв спростував чутки про призначення його ректором Санкт-Петербурзької консерваторії

 За словами джерела, близького до керівництва Санкт-Петербурзької консерваторії імені Римського – Корсакова, ректором цього навчального закладу найближчим часом може стати відомий піаніст Денис Мацуєв. Зараз консерваторію очолює скрипаль Михайло Гантварг.

 Сам Мацуєв, коментуючи дану інформацію, заявив: «Можливо, я краще очолю московський "Спартак"?». Піаніст підкреслив, що зараз він дає 220 концертів на рік, тому покласти на свої плечі ще й це навантаження він просто не в змозі. «Керувати якою-небудь установою, тим більше вузом, повинен професіонал, який розбирається в цьому і має досвід управління. А я поки тільки вмію грати на роялі», – скромно зазначив Денис Мацуєв.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

 Джерело, яке озвучило інформацію про призначення Мацуєва, пояснило це тим, що піаніст є «людиною, лояльною до Валерія Гергієва». «Гергієву потрібні свої люди в керівництві консерваторії та академії для ручного управління ними», – підкреслив співрозмовник журналістів.

 Зазначимо, що консерваторія імені Римського – Корсакова – одна з небагатьох установ, в якій за останній час не змінилося керівництво.

Читайте також:  Розшук. В місті Кагарлик пропав хлопчик

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: