fbpx
Інновації

«Оформити субсидію, пенсію або отримати адмінпослуги можна у відділеннях “Укрпошти”», – Вілкул

Відтепер українці можуть оформити субсидію, пенсію, а також соціальну допомогу та інші види адмінпослуг вже через всі 13 263 відділення «Укрпошти» в 27 областях України. Це максимальним чином спрощує процедури для отримання всіх необхідних документів. Особливо такий проект важливий для жителів сільської місцевості, яким не потрібно буде їздити в райцентри для оформлення адмінпослуг. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр зазначив, що даний проект реалізували на основі аналізу кращого світового досвіду щодо спрощення отримання адмінпослуг. Як приклад України взяла британську модель. В якості пілотного такий проект був введений на Дніпропетровщині в 2012 році. За словами Вілкула, проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» є частиною програми економічних реформ Віктора Януковича.

Крім того, нагадав чиновник, сьогодні в переліку адміністративних послуг, за якими українці можуть звернутися у відділення поштового зв’язку, налічується близько 30-ти позицій.

«Для оформлення адміністративної послуги жителям, наприклад, сільської місцевості або віддалених населених пунктів потрібно викликати додому листоношу або звернутися у відділення поштового зв’язку. Працівники "Укрпошти" допоможуть громадянам оформити всі необхідні документи і відправлять їх у державні інстанції», – розповів голова «Укрпошти» Костянтин Кривенко.

За його словами, зараз з питання адміністративних послуг в «Укрпошту» звернулося близько 10 тисяч громадян. Повідомляється, що найбільша кількість звернень українців спостерігається в Дніпропетровській, Миколаївській, Полтавській, а також Івано-Франківській та Львівській областях.

Очікується, що в 2014 році в поштові відділення звернеться понад 100 тисяч українських громадян, додав Олександр Вілкул.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: